Jöhetnek a milliárdos osztalékok, brutális nyereség egy újabb hazai banknál

adózás jutalékbevétel nyereség osztalékjövedelem Raiffeisen Bank

 

Az elemzők által várt 328 millió eurót jelentősen meghaladó, 443 millió eurós adózott eredményről számolt be a Raiffeisen Bank International ma reggel, ami rekordnak számít – írja a portfolio.

A magas díj- és jutalékbevételeket ért el az osztrák bankcsoport, néhány nap múlva pedig részvényenként 75 eurócentes osztalékról dönthet a közgyűlés. Hajszállal, de sikerült az elmúlt években felállított nyereségrekordot is túlszárnyalnia a Raiffeisennek, így a piac számára is meglepetés a 443 millió eurós adózás utáni eredmény.

Az év első kilenc hónapjában 76%-kal 1,055 milliárd euróra ugrott az osztrák bankcsoport nyeresége.

Az üzleti aktivitás fokozódására és a kamatkörnyezet némi normalizálódására utal, hogy különösen jól alakultak a bevételek: a nettó kamatbevételek 14%-kal, a nettó díj- és jutalékbevételek 24%-kal kerültek feljebb egy év alatt, és a második negyedévhez képest is 9%-kal, illetve 8%-kal növekedtek.

Fotó:MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak