Tele van buktatókkal a babaváró hitel

babaváró hitel szankciók támogatás

Már a Babaváró igénylése előtt érdemes tisztában lenni azokkal a lehetséges buktatókkal, amelyek a támogatás elvesztéséhez vezethetnek, nem csak a gyermekvállalás meghiúsulása, de akár egy válás is komoly következményeket jelenthet – írja a penzcentrum.hu.

Az igényléskor számos kritériumnak szükséges megfelelnünk, emellett pedig, mint minden támogatási formánál, néhány kötelezettséget is vállalnunk kell ahhoz, hogy a jogosultak legyünk az állami kedvezményekre. Valamint, hogy ne veszítsük el azokat.

A szankciók kell számítani, ha nem születik gyermek, ha az igénylők elválnak, ha a pár külföldre költözik és ezáltal bármelyiküknek is megszűnik a magyarországi lakcíme, ha a támogatással érintett kiskorú gyermek nem él tovább az igénylőkkel egy háztartásban.

A Babaváró támogatási formát csupán évi 0,5% kezességvállalási díj terheli az igénylők részéről, ugyanis a támogatás miatt a hitel kamatát az állam átvállalja.

Ugyanakkor, ha valami miatt ugrik a támogatás, az addig igénybe vett kamattámogatást ki kell fizetnünk, így nem árt tisztában lennünk annak mértékével. Amennyiben a fenti esetek közül csak egy is bekövetkezik, akkor az alapeseti kamattámogatás megszűnik, vagyis az addig igénybe vett kamatkedvezmény mértékét az igénylőknek 120 napon belül, egy összegben vissza kell azt fizetniük.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak