Majdnem 800 ezer határon túli szavazhat jövőre a választáson

értesítés választás választópolgár

 

A héten megkezdi annak a több mint 770 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárnak az értesítését a Nemzeti Választási Iroda, akik miután regisztráltak,  levélben szavazhatnak az országgyűlési választáson – írja a HVG.

Csak azok tudnak levélben szavazni a választásokon, akik regisztrálnak. Erre figyelmeztet a Nemzeti Választási Iroda. Korábbi regisztrációjuk alapján a központi névjegyzéken jelenleg több mint 408 ezer fő szerepel. 

A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők abban az esetben vehetnek részt a soron következő országgyűlési választáson, ha a szavazást megelőző 25. napig a Nemzeti Választási Irodától kérik felvételüket a központi névjegyzékbe. A regisztráció tíz évig érvényes.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai