A gazdagok egyre gazdagabbak, erről szól Orbán rendszere

birtoklás pénzügy tényezők

Jelenleg Magyarországon körülbelül 4,500 család birtokolja a teljes hazai nettó pénzügyi vagyon 30%-át – írja az enpencem.hu.

A leggazdagabbak pénzét kezelők már régóta aggodalmaskodnak azon, hogy a legtehetősebb magyarok jelképesen csak egyre ülnek a pénzükön, nem hajlandóak a fiatalabb nemzedéket helyzetbe hozni.

Jelentős tényező, hogy nálunk a hazai privátbanki ügyfelek mindössze 8% -a birtokolja az összes kezelt vagyon közel 40% -át. Jelenleg nagyjából 4000-4500 olyan család van Magyarországon, akik az ingatlanvagyonon felül 300 millió forintnál nagyobb összegű pénzügyi vagyont tudhatnak magukénak.

Ez a szűk kör a teljes ország lakossági bankszámla- és értékpapír-megtakarításainak több mint 5% -a fölött rendelkezik, míg a teljes vagyonuk a teljes hazai nettó pénzügyi vagyon 30% -ával egyenértékű.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak