Szegeden racionalizálják a kultúrát mert nincs rá pénzük

közgyűlés művelődési ház összevonás Szeged

 

Hossza vita után javasolták a kulturális bizottság tagjai mai ülésükön, hogy a pénteki közgyűlés döntsön arról, összevonják a szegedi művelődési intézményeket – írja a szeged.hu.

Az Agóra és a hét művelődési házból álló közművelődési gigaintézmény vezetésére pedig pályázatot írnak ki. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház összevonása után az önkormányzat a jövőben a város hét művelődési házát és a Szent-Györgyi Albert Agórát is szeretné egy szervezetben működtetni.

Az átalakítás indoka, hogy a néhány fővel működő kis intézményekben nehézséget okoz a helyi kisközösségek igényeinek megfelelő nyitva tartási idő és a dolgozók munkaidejének összehangolása, szűk a gazdálkodási mozgástér, korlátozottak a pályázati lehetőségek, alacsony az érdekérvényesítő képesség.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

A Kossuth tér magánya

Lássuk be, egyes ún. ellenzéki pártok teljesen beleszoktak, hogy érdemben már senki nem kíváncsi rájuk. Azt régebb óta megszokhatták, hogy a Kossuth téri bazi nagy