Több ezer gyerekmolesztáló pap a katolikus egyházban

egyház Franciaország gyermekmolesztálás szexualitás

 

A bántalmazásokat egyházi, igazságügyi és rendőrségi dokumentumok, sajtóbeszámolók, valamint szemtanúk elmondásai alapján azonosították be Franciaországban – írja a 444.

Jean-Marc Sauvé bizottsági elnök elmondta, hogy márciusban még 1500-ra tette az elkövetők számát, és azt mondta, akár tízezernél is több áldozat lehet.

2500 oldalas jelentést készítettek a francia katolikus egyházon belüli szexuális visszaélésekről. Azt ígérik, hogy a végleges jelentés az egyházon belüli intézményes és kulturális mechanizmusokat is elemezni fogja, amelyek hozzájárulhatnak a visszaélésekhez. Az eredményeket összevetik más, gyerekekkel foglalkozó intézményekkel, például iskolákkal vagy sportklubokkal.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak