Összedőlhet a közoktatás a magyar szakszervezeti vezető szerint

bérek Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közoktatás szakszervezet

 

A Pedagógusok Szakszervezete azt követeli, hogy a kormány által 2013-ban elvett bért adja vissza – írja a hírklikk.

Ígértek 30%-os béremelést, azóta is keresik és nem találják az oktatásban dolgozók. A bérek kérdésében, egyeztetés 1 évvel ezelőtt volt a minisztériummal. Az a válasz érkezik, hogy nem időszerű a béremelés kérdése.

Ha a 20-30% -os béremelés megtörténne, akkor is körülbelül annyit keresne egy egyetemet végzett tanár, mint az iskolából éppen kikerülő szakmunkás. Nagyon megalázó helyzetbe hozták a pedagógustársadalmat, hogy ez az állapot tarthatatlan, ezen változtatni kell.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom párt, az oktatási ágazatban dolgozók részére, havonta nettó 350.000 forintos minimálbért akar bevezetni. Nem választáskor, nem jövő karácsonykor, hanem most azonnal.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak