Minden második rendőrnek csak papíron van plusz szabadnapja

állomány ígéret rendőr szabadság

A kormány ígérete ellenére sem jár minden rendőrnek a 10 nap pótszabadság – írja az atv.hu.

Az ORFK összesítése szerint a teljes állomány 50% -a  nem kap plusz szabadnapot. Aki kap, az is csak papíron. Emiatt több dolgozó szolgálati panasszal él, sőt ha szükséges, bíróságra viszi az ügyet. 10 napos fizetett rendkívüli szabadságot adunk azoknak, akik részt vettek a védekezésben, ezt a júniusi kormányinfón jelentette be a pótszabadságokat Orbán Viktor. Az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók mellett 10 nap többletszabadságra jogosultak a rendvédelmi dolgozók, a katonák és a honvédségi alkalmazottak.

Az Országos Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy a rendőrök kevesebb, mint a fele kapja meg a 10 nap pótszabadságot. Az 53 ezres létszámból 23561-en. A híradónknak nyilatkozó szakszervezeti vezetők szerint a helyzet feszültséget okoz az állományon belül, és van olyan dolgozó, aki már szolgálati panaszát fogalmazza.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak