Orosz ünnepi ajándék, emelik a földgáz árát

áremelkedés földgáz gazdaság Gazprom

Megemelte a földgáz árát a Gazprom, mivel megnőtt az energiahordozó iránti kereslet a gazdaság élénkülése miatt – írja a napi.hu.

Az Oroszországi cég szerint Európának átlagosan majd 270 dollárt kell majd fizetnie ezer köbméter földgázért idén. A Gazprom júniusban még 240 dollárral számolt. A vállalat az idei évre  vonatkozó költségvetésében még ennél is alacsonyabb, 170 dolláros ár szerepelt.

Magyarország általában hosszútávú gázszerződést köt Oroszországgal, azonban az Északi Áramlat-2. megépítésével átrendeződött a piac, Ukrajna már nem a fő ellátási útvonal lesz, így a magyar beszerzési feltételek is változnak. A Gazprom szerint már az idén 5,6 millió köbméter gázt szállíthat az Északi Áramlat-2.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak