A Volánbusznál nagy viták alakultak ki a bérezések miatt

bérek szakszervezet viták Volánbusz

Komoly baj van a Volánbusznál működő szakszervezetek között, miközben tart a különböző dolgozói csoportok béreinek egységesítése és a munkaidő-beosztásuk átalakítása – írja a Népszava.

Nagy visszhangja van vállalaton belül egy múlt csütörtökön aláírt megállapodásnak, amely közel 400 forgalomirányító, diszpécser, biztonságtechnikai és más  összességében több mint 3000  dolgozó munkatárs bérezését szabályozza.  Ugyanis nem jár a korábban 4 jogelőd társaságnál alkalmazott hétvégi pótlék azoknak, akiknek a munkaidő-beosztását vezényléssel közlik. A vita azért furcsa, mert ugyanez a tartalom benne volt a buszsofőrök egységes bérrendszeréről szóló, 2020. április 1-től érvényes megállapodásokban is, ez akkor mégsem verte ki a biztosítékot.

A Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége ugyanakkor kifogásolja, hogy a múlt héten elfogadott új szabály rosszabb, mint a Munka törvénykönyvében szabályozott mérték. Dobi István elnök arra is figyelmeztetett, hogy a nem szabályos ütemben kiadott pihenőnapokkal tűzdelt beosztások nagyon fárasztók, a buszvezetők leterheltek, a rendkívüli berendelések veszélyesen fáradttá tehetik őket.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós