A pécsiek busztársaságánál is nagy gondok vannak

bérek elégedetlenség Pécs szakszervezet Tüke busz

Az alacsony bérek miatti elégedetlenség, már veszélyezteti a megfelelő szolgáltatást a pécsi Tüke Busznál. A szakszervezet elnöke szerint ez csak romlani fog – írja a bama.hu

Felháborítóan borzasztó, hogy az önkormányzatnak arra nincs pénze, hogy egy jelentős szolgáltatásban dolgozók bérét rendezze, közben meg kifizet a saját cégvezetőinek többmilliós prémiumokat  nyilatkozta Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke, azzal kapcsolatban, hogy a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Tüke Busz Zrt. elnöke arról tájékoztatta őket, hogy a társaság gazdálkodási helyzete nem tesz lehetővé bérfejlesztést.

Márpedig, ahogy azt a SZAKSZ közleményében leszögezte, első lépésben az inflációt követő bérfejlesztést tartják elfogadhatónak, második elemként pedig szorgalmazzák külön juttatással a munkavállalók lojalitását.

Aki például egy évet ledolgozott a cégnél, azt jutalmazzák meg decemberben egy külön összeggel. A cég azt az ígéretet adta a dolgozóinak, hogy szeptember közepén újrakezdik a bértárgyalásokat, hátha addig szereznek forrást a várostól. Dobi István szerint ha minden így marad, az veszélyezteti a Tüke Busz szolgáltatását.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós