Megint vezetünk az EU-ban: ezúttal államadósságban

államadósság EU euró Eurostat

A magyar lakosság kezében van  a legtöbb államadósság az EU-n belül – írja a Népszava.hu

Magyarország a maga 106 milliárd eurójával nagyjából a középmezőnyben foglal helyet, nálunk mintegy 11 milliárd euróval nőtt a bruttó adósság egy év alatt. Magyarországon mintegy 11 milliárd euróval nőtt a bruttó adósság egy év alatt.

A magyar háztartásoknál több államadósságot csak az olaszok és a portugálok birtokolnak. Az olaszoknál volt némi visszaesés a háztartások által birtokolt adósságállományban, Portugáliában pedig stagnált az állomány.

Ha az arányokat nézzük, Magyarország az első a sorban. A tavalyi adatok szerint a magyar lakosság kezében van arányaiban a legtöbb államadósság az EU-n belül, 24 százalékkal.

Fotó:MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik