ISZOMM: Azért legyen 250 ezer forint a minimálbér, mert ennyiből lehet megélni

250 ezer minimálbér dolgozók forint ISZOMM minimálbér
pénz

Szinte mindenkit érint a minimálbér összege, több millió magyar állampolgár jövedelme emelkedne, ha a minimálbér összege egy vagy két lépcsőben kétszázezer forintra nőne – írja a gondola.hu

A csaknem húszszázalékos emelés közvetett hatására a bérminimum is hasonló mértékben emelkedne, így a magasabb keresetű munkavállalók bérfelzárkózása is gyorsul. Emellett számos juttatás, például a gyed vagy a táppénz számítási alapja a kötelező legkisebb bér, így az ellátások összege is érdemben nőne.

Több sebből is vérzik a minimálbér témája. Először is a minimálbér ma Magyarországon nem lehet kevesebb mint havi nettó 250.000 forint – mondja az ISZOMM,

Ugyanis az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elmondta, hogy ennyiből lehet ma Magyarországon megélni. Nem több munkahely, nem túlóra, hanem napi 8 óra munkaidővel, heti 40 órával lehessen ennyit keresni. Az állami költségvetésben bőséggel van erre a projektre is megfelelő mennyiségű pénzösszeg. Az Igen Szolidaritás kiáll a melósokért, és nem enged a havi nettó 250.000 forintos minimálbér összegéből. A többi csak mese.

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak