13,7 milliárdos osztalékot visz ki a Mercedes

Mercedes osztalék osztalékjövedelem
Mercedes MTI Fotó: Ujvári Sándor

A Mercedes a teljes magyarországi nyereségét kiveszi osztalékként, ez közel 40 millió eurót jelent, azaz 13,7 milliárd forint távozik az országból – derült ki a 2020-as pénzügyi beszámolóból.

A bérköltségek mintegy 8 millió euróval csökkentek a 2019-eshez képest, egyéb személyi kiadások viszont több, mint 4 millió euróval nőttek, összességében 11 százalékkal kevesebb munkabért fizetett ki a Mercedes, mint 2019-ben

Forrás: Mercedes

“Az Alapító elfogadja továbbá az adózott eredmény felhasználásáról szóló ügyvezetői javaslatot, miszerint a Társaság adózott eredménye teljes egészében 39 303 898,- euró összegben az Alapító részére osztalékként kerüljön kifizetésre. Az osztalék kifizetésének napja 2021. június” – jelent meg az alapítói határozatban.

A válság ellenére szépen alakultak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. bevételei a magunk mögött hagyott évben — derül ki a cég közzétett 2020-as beszámolójának kiegészítő mellékletéből. Értékesítésének nettó árbevétele meghaladta a 3,4 milliárd eurót, ami alig alacsonyabb a 2019-esnél.

Mind az export, mind a magyarországi forgalom némileg visszaesett, a tavalyelőtti 7,7 millió euróról 7,07 millióra, a Mercedesek Magyarországon kívüli eladásaival 3,4 milliárd eurós bevételt sikerült elérni, tavaly ez az érték 3,7 milliárd euró volt.

Forrás: E-beszámoló portál

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak