Keresztény értékrend szerint gyógyítanak a jövőben Kisvárdán – a kormány a görögkatolikusoknak adta a helyi kórházat

egyház kormány vagyonátadás
MTI vallás

A jelenleg központi költségvetési szervként működő kisvárdai kórház fenntartói feladatait az Országos Kórházi Főigazgatóságtól a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház veszi át 2021. július 1-vel.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendelet Kásler Miklóst jelöli ki az átadás végrehajtójának, az alapítói jogok gyakorlójaként június 1-jéig kell intézkedni arról, hogy a közfeladat-ellátáshoz szükséges vagyonnak

az állami vagyonról szóló törvény alapján történő ingyenes átadását előkészítsék.

Az új tulajdonos azt írja közleményében, hogy a fenntartóváltás eredményezi azt a szemléletváltást, melynek során az egyházi fenntartású kórházak nemcsak minőségi szolgáltatást nyújtanak, hanem más szemléletet is képviselnek.

A Felső-Szabolcsi Kórház egyházi fenntartású egészségügyi intézményként a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, keresztény értékrend szerint, közösséget alkotva kíván segíteni az ellátást igénylő betegeken, felekezeti hovatartozás nélkül – írja az új fenntartó, a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház.

A fenntartóváltást követően a Kórház közfeladata – mely az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján, ellátási területére kiterjedően a járó- és fekvőbetegek diagnosztikus és terápiás szakorvosi ellátása, rehabilitációja és követéses gondozása – változatlan marad.

A Kórház jelenlegi munkavállalóinak munkajogi jogutódlással történő tovább foglalkoztatása a fenntartóváltást követően is garantált, továbbá biztosított, hogy a foglalkoztatás a munkabér, munkaidő, pihenőidő vonatkozásában az egészségügyi szolgálati jogviszonyhoz igazodik és a központi bérpolitikai intézkedések azonos feltételekkel terjednek ki a belső egyházi jogi személlyel munkaviszonyban álló személyekre is.

Görgökatolikus.hu

Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök találkozójukon a Karmelita kolostorban

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak