Új fogalom: covid-bónusz a győri Audinál

Audi bónusz multi szakszervezet
Audi sztrájk

Bruttó 350 ezer forint egyszeri eseti kifizetésben részesülnek a győri Audi Hungaria Zrt. munkatársai – írja a Világgazdaság.

Az Audi anyacége tavaly nem csak a 2019-es nyereséget, de a korábbi évekét is hazavitte, a magyar társaság ugyanis 2 milliárd euró (700 milliárd forint) osztalékot fizetett ki az anyavállalatának.

A Covid bónusz néven megállapított jutalom azért jár a vállalat dolgozóinak, mert a menedzsment megítélése szerint rendkívüli teljesítményt nyújtottak a több mint egy éve fennálló járványhelyzetben.

Az extra juttatás részleteiről később tájékoztatják az érintetteket, de az már eldőlt, hogy a kifizetés a 2020. április 1-től 2021. március 31-ig tartó időszak után jár.

A Covid bónuszól az Audi Hungária Független Szakszervezet kezdeményezett tárgyalásokat a munkáltatói oldallal. Több, intenzív egyeztetési fordulót követően a megállapodás csütörtökön született meg. Knáb Erzsébet igazgatósági tag úgy fogalmazott, hogy a konszenzus bizonyíték a cégen belüli együttműködésre.

Borítókép: Eredményes volt a 2019. januári sztrájk (Fotó: MTI – Krizsán Csaba)

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

47 ezren várnak műtétre Magyarországon

Pálosi Mihály, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főosztályvezetője a Magyar Kórházszövetség konferenciáján elmondta, hogy jelenleg 47 ezer beteg vár műtéti beavatkozásra Magyarországon – írja az