Megtiltotta a rendőrség a Szolidaritás autós tüntetését, melyet az alacsony bérek rendezése miatt hirdettek a Hősök terére


Székely Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke a szervezet nevében autós felvonulást hirdetett május elsejére Budapesten, amelynek aktuális üzenete a magyar minimálbér jelentős megemelésének követelése. A rendőrség az elutasító határozatban azzal érvelt, hogy a veszélyhelyzet miatt el kellett utasítani a rendezvény megszervezését. A veszélyhelyzet 2021. április 19-ig tart, amennyiben feloldja ezt a kormány, akár meg is lehet rendezni a tüntetést.

Székely Sándor, a mozgalom elnöke közleményében kiemelte, hogy eleink soha nem rettentek meg attól, ha a hatóságok erővel szálltak szembe a tisztességes munkabérek és munkafeltételek követelésével. Május elseje nem lenne világünnep, ha a dolgozó emberek úgymond ‘bégetve’ belenyugodnának a féktelen kizsákmányolásba.

Mindaddig, amíg hering módjára lehet egymáshoz préselődni a BKV járművein, addig egy autós felvonulás betiltása hatalmi önkény, még akkor is, ha álságosan a járványra hivatkozik.

Követeljük, hogy a hatóságok tekintsék ezt a rendezvényt olyannak, ami belefér az egyébként is gumiszabályokként alkalmazott rendelkezésekbe. Ha a rendőrségnek nincs ötlete, akkor adok egyet: május elseje alkalmával és a havi nettó 250.000 forintos minimálbér követelésének oltárán egyéni autósport tevékenységre biztatunk minden dolgozót, és mindenkit, aki a szolidáris a dolgozók elemi érdekeivel.

Az ESEMÉNY továbbra is elérhető a Facebookon

Fotó: Wikipedia

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak