Kevésen múlott a tragédia, újabb gázolás zebrán

gázolás rendőrség zebraminimum

Elgázoltak egy gyalogost Szolnokon szerdán reggel, egy autós nem adta meg az elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak  – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gyalogos nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

2020-ban 699 esetben történt gyalogosgázolás kijelölt gyalogátkelőhelyeken, mely balesetek közül 21 eset volt halálos kimenetelű – közölte az Országos Rendőr-Főkapitányság Székely Sándor független országgyűlési képviselő kérdésére.

A képviselő a SZOLIDARITÁS Mozgalom biztonság munkacsoportjának tagjaként, és az Igen Szolidaritás pártigazgatójaként a törvényi szabályozás átalakítását szorgalmazza.

A balesetek majdnem fele Budapesten és Pest megyében, tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogos-átkelőhelyen történik. A halálos balesetek többsége szintén fényjelzés nélküli zebrán történt 2020-ban. Az is figyelemre méltó, hogy az adatok alapján a gyalogosokat érintő balesetek harmada kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt.

Fotó: Police.hu 

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak