400.000 forintra emeli a dolgozókat érintő adóbírságot a kormány


Augusztustól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiszabható pénzbüntetési tételeket megduplázza a kormány. A miniszterelnök által aláírt rendelet szerint ennek az orosz–ukrán háború az oka.

Az új kiszabható pénzbüntetési tételek:

  • a természetes személy adózó négyszázezer forintig, nem természetes személy adózó egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható,
  • aki elmulasztja a bejelentési kötelezettségét az alkalmazottjai esetén, kétmillió forintig terjedő mulasztási bírsággal kell sújtani,
  • aki nem állít ki számlát, vagy az iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget, szintén kétmillió forintig terjedő mulasztási bírsággal számolhat.
    A rendeletben foglaltakat a hatálybalépése napját követően esedékes kötelezettségek megszegése esetében kell alkalmazni – olvasható a Magyar Közlönyben.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak