Debrecentől 10 kilométerre, a puszta szélén épül meg a Közlekedési Múzeum

Pipacsmezõ

Debrecen külterületén fekvő, az M35-ös autópálya és az új BMW autógyárhoz vezető lehajtó által határolt 6,5 hektáros területen húznák fel a 14 ezer négyzetméteres Közlekedési Múzeumot is tartalmazó létesítményt – írja a Népszava a hozzájuk eljutott pályázati dokumentáció alapján.

Lázár János még májusban jelentette be, hogy a kormány Debrecenbe vinné az új Közlekedési Múzeumot. A miniszter arról beszélt, hogy a kormány első olvasatban megtárgyalta a javaslatát, hogy a 150 milliárd forintos beruházást valahol a debreceni BMW-gyár közelében valósítsák meg. A tervek alapján úgy néz ki, hogy végül ez az opció lesz a befutó. Lázár szerint a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetése az ország gazdasági érdeke.

A pályázati dokumentáció szerint az új intézménynek az állandó és időszaki kiállításokon felül helyet kell biztosítania majd konferenciáknak, oktatási és üzleti rendezvényeknek.

A célok között az is szerepel, hogy a „helyi lakosság kiemelt találkozóhelyévé kell válnia”. A tervezési program szerint erre a kijelölt helyszín ideális, mivel „szerves, intenzív kapcsolatban áll a BMW gyárral”. Bár elismerik, hogy hogy a környezete „vegyes”, tehát körülötte autópálya, szántóföldek, állattartó telepek és mezőgazdasági létesítmények vannak. Az új múzeum kijelölt helyétől Debrecen központja körülbelül 10 kilométerre van.
Ez jelenleg kizárólag autóval közelíthető meg.

A Népszava szerint a tervezőknek egy transzfer buszjárattal kell majd számolniuk, amennyiben biztosítani akarják a közösségi közlekedést.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak