Közvéleménykutató: Szar, de a magyarok imádják: Fidesz


Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felkérte közvéleménykutató partnerét, a Delphoi Vote Research intézetet, hogy készítsen felmérést a jövő évi európai parlamenti választás várható magyarországi kimenetelét illetően. Köztudott, a DVR egy ugyanolyan független kutatócég, mint az összes többi, tehát kizárólag a megrendelők által kért adatokat szállítja. Jelen kutatásnak egyetlen megrendelője volt, nevezetesen az ISZOMM, amely ezúttal is reális előrevetítést kért.

Az alábbiakban adjuk közre a tanulmányt teljes terjedelemben:

“A magyar kormány kevés európai ajánlást fogad meg, de kapva kapott az EP álláspontja után, ami a választási részvétel fokozása érdekében egyéb, leginkább önkormányzati választásokkal való összevonást szorgalmaz az EP-választások esetére. Ennek megfelelően a Fidesz készséggel módosította a sziklaszilárdságú alaptörvényét, így jövőre a két említett választás június 9-én lesz Magyarországon.

Számos más kutatóintézet szokatlan éleslátásának köszönhetően közkeletű megállapítást nyert, hogy ha a hatalom nagyobb választói részvételre törekszik, akkor az valószínűleg úgy is lesz. Ennek megismétlésért a DVR nem kér külön pénzt a megrendelőjétől. A DVR azonban megjegyzi, hogy a kormány által fizetett ellenzék jajveszékelésétől eltérően az semmiképp sem sértheti a demokratikus akarat kinyilvánítását, ha minél többen vesznek részt a szavazáson. A DVR ezért azt javasolja a liberális-náci ellenzéki szövetségnek, hogy ha valamilyen fatális véletlen során mégis hatalomra kerülne, úgy haladéktalanul tiltsa be az álláspontjától eltérő szavazatok leadását.

A jövő évi választások kimenetelét azonban leginkább a pénz befolyásolja, aminek közpénz részét a kormány nem sajnálja számolatlanul bevetni a hatalma megőrzése érdekében.

A 21 magyar mandátumból jelenleg 13-at birtokol a kormányoldal, vagyis 1 híján maradnak el az általuk megszokott kétharmadtól. 2024-ben azonban az várható, hogy 2 mandátummal többet szereznek, vagyis a kétharmadot is meghaladva bővíthetik az EU-t szétverni igyekvő erők táborát.

Mivel a DK bőszen hirdeti, de picit sem gyakorolja a Botka Lászlótól lopott, “Fizessenek a gazdagok!” szlogenjét, így a jelenlegi 4 helyett várhatóan csak 3 mandátummal zárja a megmérettetést, azaz a listája 4. helyének széles körű kiajánlásával jól átverheti mindazon naiv politikusokat, akik erre az uszályra gondolnának felugrani Rogán Antal finanszírozásában.

Komoly reményekkel számolhat viszont a Mi hazánk elnevezésű náci alakulat, amely várakozások két mandátumban ölthetnek testet.

A fennmaradó 1 mandátum iránt azonban ádáz versengés fog kibontakozni. Jó esetben az ISZOMM lesz a befutó, de erős versenytársakat jelent számára (erősorrendben) a Kutyapárt, a Momentum, az LMP és az MSZP. A Jobbik, a Párbeszéd és más kamupártok viszont a jelek szerint hiába szoroznak, még osztani sem fognak.

A DVR felmérése kiterjedt az attitűdökre is. A választói akaratot az ízig-vérig magyar életérzés hatja át, így a szavazatok döntően a “pénz számolva, a nép verve jó” bölcsesség fényében alakulnak. A kizsigerelés szerelmesei alapvetően a Fideszre kívánnak szavazni, a hazudozás hívei a DK-t választják, a lakosság klasszikusan náci egytizede pedig a Mi hazánkat kedveli. Amennyiben mellettük adódik még 5 százaléknyi jövőorientált választópolgár, úgy az ISZOMM húzhatja be a jelenleg 1 billegő mandátumot, bár tényleg komoly kihívást jelent számukra a viccelődők, az újliberálisok, a sötétzöldek, illetve a megalkuvók népes tábora.

A DVR felmérése a szélbe tartott orral, továbbá a 4-6-os villamoson megszerezhető információkon alapul. Modulációs tényezőként került számbavételre a közösségi médiából leszűrhető anyázási hajlandóság, a végeredmények pedig Pottyondi Edina szellemével lettek kerekítve.

A DVR a jelen kutatás számláját egyelőre csak az ISZOMM-nak nyújtja be, mivel azonban ez a szervezet nem rendelkezik közpénzekkel, ezért a tényleges kifizetés dolgában a megemlített pártokra számít, az előrevetített eredményeik arányában.

Bölcs Salamon,
Kutatási igazgató”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak