Új kutatás: pénteken vétek dolgozni


A péntek délután a munkavállalói termelékenység mélypontja – derül ki a Texas A&M Egyetem szakembereinek új vizsgálati eredményeiből.

A korábbi kutatások, amelyek zt a kérdést vizsgálták, elsősorban önbevallásos felméréseken, teljesítményértékeléseken, munkanaplókon alapultak. Az idézett kutatás viszont ennél objektívebb módszert választott, számítógép-használati mérőszámokra, például a gépelési sebességre támaszkodott az

A kutatók – írja a ZME Science – egy nagy texasi energiavállalat csaknem 800 irodai alkalmazottjának kétéves teljesítményét vizsgálták, 2017. január 1-től 2018. december 31-ig. Alanyaik különböző irodai beosztásokban dolgoztak, az adminisztrátoroktól a mérnökökig. Összevettették a hét különböző napjaira és napszakjaira vonatkozó mutatókat. Azt találták, hogy hétfőn az összes beírt szó átlaga 427 volt, és ez a szám kedden 3,45%-kal nőtt, és csütörtökig viszonylag változatlan maradt. A legnagyobb változás pénteken következett be: 19,1%-os visszaesés. Ráadásul a hét minden napján – különösen péntek délutánonként – lényegesen több gépelési hibát követtek el az emberek délután, mint reggel. Összességében az emberek hétfőtől csütörtökig minden nap több szót gépeltek be, több egérmozgást, egérkattintást és görgetést végeztek, majd pénteken kevesebbet.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is