Tíz milliárdos nyereség mellett nem emeltek bért, a VDSZ sztrájkot hirdetett!


Székely Tamás vezette Vegyipari Dolgozók Szakszervezete vezetésével Székesfehérváron sztrájkolni kezdtek a munkások, mivel nem sikerült a tárgyalóasztalnál megegyezni.

Mint tegnap írtuk, a döntés elkerülhetetlenné vált.

A szervezet vezetője ezt a népszerű közösségi oldalon is bejelentette, íme a szöveg:
„Az előzetes várakozásoknak megfelelően vasárnap reggel 6.00-kor elindult a határozatlan ideig tartó sztrájk a székesfehérvári ARCONIC-KÖFÉM gyárban. Székely Tamás a VDSZ elnöke közölte: a munkavállalók egységesen vesznek részt a munkabeszüntetésben, a gyárban termelés nem folyik. A szakszervezet jelezte: amennyiben a munkáltató továbbra is merev, elutasító álláspontot képvisel a dolgozók által követelt 5,5 %-os bérkiegészítéssel kapcsolatban, a munkavállalók készek hosszútávon folytatni a sztrájkot. A VDSZ ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy az 5,5%-os bérkiegészítést akkor tagadják meg a dolgozóktól, amikor a cégvezetés eldöntötte, hogy a tavalyi 12 milliárd forintos nyereséget kiviszi az országból.”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak