A víz több mint szomjúságoltó és tisztító folyadék!


A dihidrogén-monoxid (H2O) közismert nevén víz, sokkal több, mint azt gondolnánk.

A víz a hidrogén és az oxigén vegyülete, kémiai képlete H2O. Színtelen, szagtalan, íztelen, folyékony kémiai anyag, melynek mikroorganizmusoktól mentes állapotban olvadáspontja 0 °C, forráspontja 101,3 kPa nyomáson 100 °C. Egészen −48 Celsius-fokig túlhűthető. Ezt szinte mindenki tudja a vízről.

De ennél jóval több a víz.

A víz az, ami bolygónkon egy azon időben mindenhól jelen van valamilyen formában. Elsőre picit furának hangozhat, de gondoljuk csak végig. Egy 70 kiló körüli felnőtt férfi testének 60%-a (azaz kb. 40 kiló) vízből áll, a nők szervezete valamivel kevesebb vizet tartalmaz, testsúlyuknak körülbelül a felét teszi ki víz. Az idősek szervezete kevésbé hidratált, a rekordot pedig az újszülöttek tartják, az ő testüknek ugyanis 75%-át alkotja víz. Továbbá megtalálható a „levegőben” a földben, fákban, növényekben, állatokban, rovarokban stb.. A víz lát el minden élőlényt nélkülözhetetlen energiával, és szállítja el a salakanyagokat. A víz az, ami összeköt mintanyiunkat. És azt se felejtsük el azt se, hogy a nagy univerzumban is jelen van.

A vizet szinte minden vallás úgy jeleníti meg, mint Isten teremtő erejét. A hinduizmus szent könyveiben az áll, hogy a természet Isten látható ruhája. A mi feladatunk, hogy tisztántartsuk, megbecsüljük, óvjuk, megismerjük a természetet és a vizet, hisz önmagunkat ismerjük meg bennük:

A vizet megérteni nem más, mint megérteni a világegyetemet, a természet csodáit és magát az életet.

Mire is képes a víz? Azon kívül, hogy képes életet adni, éledben tartani és életet elvenni? Ezeken túl képes az információátadásra. Tehát a víz nem más, mint a bolygónk elsődleges információátadó rendszere.

A víz köt minket össze és rajta keresztül jutnak el hozzánk azok az információk, amelyek oda irányítanak bennünket ahol, és akivel lennünk vagy találkoznunk kell. Ezért lehetséges az is, hogy minél erőszakosabbak és hálátlanabbak vagyunk a természettel, minél jobban szennyezzük a minket körülvevő vizet, annál inkább rosszul és elveszettebbnek érezzük magunkat. Annál türelmetlenebbek és agresszívebbek leszünk egymással.

Ahhoz, hogy változni és változtatni tudjunk életünkön – ahogy a közmondás is mondja – öntsünk tiszta vizet a pohárba!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak