A hétfő óta sztrájkoló román pedagógusoknak sürgősen utal pénzt a kormány


A Nicolae Ciuca miniszterelnök által vezetett (leköszönő) román kormány év végéig két részletben folyósítandó, 2500 lejes (188 ezer forint) különjuttatást ígért a hétfő óta sztrájkoló pedagógusoknak − közölte csütörtökön Dan Carbunaru kormányszóvivő.

Hozzátette, erről pénteken sürgősségi rendeletet hoz a leköszönő kabinet, a szakszervezetek által követelt, az országos átlagbér szintjéről induló új pedagógusi bértáblát pedig a közalkalmazotti bértörvény tartalmazza, amelynek elfogadását az új kormány programjába iktatják − közölte az MTI.

A bejelentéssel egy időben több mint tízezer pedagógus tüntetett a bukaresti kormány székháza előtt. A szakszervezeti vezetők „sértőnek” nevezték a kormány ajánlatát, és azt mondták, a sztrájk tovább folytatódik.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak