A hazugságokra nem az ostobaság a gyógyszer


Sűrűn érezhetjük magunkat kínosan, amikor egyik-másik magyar politikus nyilatkozik a sajtónak, de Cseh Katalin egy dobogós helyett vívott ki magának a nemzetközi ciki-emelvényen. Sajnos, csak az angolul (amerikaiul) értők érezhetik át a hivatkozott interjú teljes zavarát, de minimális tolmácsolási segítséggel is kiderülhet, hogy két világ találkozása történt a kamerák előtt.

Cseh Katalin olyanokat mond, hogy ha ő magyar vidéki kisvállalkozó, avagy civil szervezeti munkatárs lenne, és valamit beszólna a kormánynak a Facebookon, akkor elvennék a vállalkozását, vagy őrizetbe vennék. De szerencsére ő az egyik sem, így totális véleményszabadságot élvezhet. A sztár-riporter le is vonja azt a következtetést, hogy Magyarországon alighanem egy autoriter rendszer működik, főleg mivel a kormány uralja a médiát.

Cseh Katalin azonban nem csak sorolja a kormány rémségeit, hanem szó szerint fel sem fogja a riporter kérdését, hogy ha ez mind így van, akkor a magyar nép ezt hogyan fogadja, illetve miért tűri? Még kicsit szabadkozik is, hogy nem akarja megszégyeníteni a magyarokat, de abban biztos, hogy egy ilyen rendszer ellen Amerikában simán fellázadnának.

Szóval lényegében elhangzik a kérdés, vajon mit csinál az ellenzék? Cseh Katalin erre egy generációs eszmefuttatásba fog, hogy ő már egy szabad Magyarországon született, és minden nap meg kell küzdeni a demokráciáért. Előtte azonban kikerüli azt a riporteri célzást is, hogy Magyarországon a Fidesz zsinórban nyert választást – négyszer.

Cseh Katalin viszont végig úgy beszél, hogy ő egy másik Magyarországot képvisel. Egy igaz Magyarországot. Mert az emberek többsége nem Orbánnal van.

Sajnos Cseh Katalin nem ismeri fel, hogy a választók nyomasztó többsége bizony Orbánnal van. Az ő generációja ráadásul fütyül az egészre, alig megy el szavazni, aztán ha nagyon fáj valami, akkor legfeljebb lelécel Nyugatra. Azt sem érti, hogy a magyar nép tényleg utálja a szomszédait, köztük az ukránokat, amint 80 évvel ezelőtt kevés könnyet hullajtott a zsidók elhurcolásán. Ja, hogy mert Trianon! Aha.

Sajnos a magyar nép soha nem láthatta át a polgári demokrácia kereteit. Szabadságot és függetlenséget mindig akart, ám demokráciát nem igazán. A mai napig nem büszkeségből, vagy akaratból, hanem kacsintva szavaz, és piszkosul jól elvan azzal, ha a külvilágot lehet szidni.

Magyarországon mindenekelőtt kulturális forradalomra lenne szükség. Cseh Katalin esetében ez alighanem azt jelenti, hogy az orbáni mesterkedésekre nem a sületlenség tárházában kellene vélelmeznie a megoldást.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak