Idióta intelligencia


Orbánt és Gyurcsányt egyaránt az idióták teremtették meg, egy primitív algoritmus (social media) tette őket naggyá, s velünk együtt a gonoszságból építkező mesterséges intelligencia (MI) fogja őket a térből kitörölni. Velünk együtt.

Idióta – primitív – gonosz. E három fogalom ott ér össze, hogy az idióta eredendően a közélettől magát távol tartó polgárt jelenti. Később ez a szó inkább az emberi ostobaságot festette le, ami indokolt is, hiszen bárki faragatlansága és ismerethiánya csak a társadalmi érintkezés során derülhet ki, vagyis aki fütyül a többiekre, az aligha tud értelemre szert tenni. Az értelmetlenség csúcsa pedig az, amikor a társadalomból kiszakadók a társadalmat kívánják tönkretenni.

Nos, ilyen a mesterséges intelligencia, ami nem lehet része a társadalomnak, de mivel tanulni nagyon is képes, ezért meg fogja teremteni a maga helyét bármi, történetesen az ember rovására. Ha azt hisszük, hogy mi teremtettük meg a mesterséges intelligenciát, akkor nagyon tévedünk. Mi csupán egy tanulni képes rendszert építettünk, amely merő technológiai okokból az ember által megismerhetők végtelen sokszorosát képes elsajátítani. Mesterséges önképzőkör jött létre, amelynek tagjai egyívásúak. És ebben nincs benne az ember.

No, de miért gonosz? Mert gonoszságban fogant. Az emberi gonoszságban. Amely mindenáron a másikat, a gyengébbet akarja legyőzni. Ebben a meccsben nincs esélyünk.

Igazából csak az a kérdés, hogy atomháborúban, vagy a mesterséges intelligencia által fogunk kipusztulni? Ha tippelni kéne, azt mondanám, hogy a mesterséges intelligencia fogja az atomháborút elindítani. Ő túlélheti.

bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Nyakas parasztok csatája

Tavaly többen jókat nevetgéltünk az amerikás MZP-n, amikor a Magyarországon szokatlan, tengerentúli logikával akarta elmagyarázni, hogy mit kell csinálni a hazai problémákkal? Pedig szegénykének a

Vélemény

Marosán elvtárs örök!

A kormány gazdasági minisztere tegnapi bizottsági meghallgatásán csúcsra járatta a cinizmust és a melósok kiröhögését. Nagy Márton – nevezzük csak meg – egyenesen azt állítja,

Vélemény

Quo Vadis NATO?

Magyar baloldali pártok (Európai Baloldal és az ISZOMM), valamint az Európai Balpárt (The Left) közös szervezésében egy izgalmas konferencia zajlott a hétvégén Budapesten, amelynek fővendége