Megpukkadnak a katolikusok, rózsadombi ingatlanokat kap a református egyház Orbántól

egyház katolikus Orbán református

Még márciusban megszavazhatják azt a törvénymódítást, amely újabb értékes állami ingatlanokat ad át ingyen a Magyarországi Református Egyház részére.

Az „egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításáról” címet viselő törvényjavaslatot még február 21-én nyújtotta be Kocsis Máté (Fidesz) és Gulyás Gergely (Fidesz) és ezt a két ingatlant adnák át az egyháznak:

  • 1125 Budapest, XII. kerület Szilágyi Erzsébet fasor 20. szám,
  • 1026 Budapest, II. kerület Gábor Áron utca 47. szám.

Az irányítószámokból is látszik, hogy budai ingatlanokról van szó, amiket az indoklás szerint a református egyház felsőoktatási tevékenységének fejlesztése és az ehhez szükséges beruházási célok megvalósításának elősegítése érdekében adnak át ingyen.

MFOR

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta