Egerből 10 év alatt 8 ezer ember tűnt el


Február 16-án közzétette a 2022. évi népszámlálás első eredményeit a KSH – adta hírül az Egrinapok online magazin. 2011. október 1. és 2022. szeptember 30. között összesen mintegy 8 000 főt veszített Eger: 57 ezerről 49 ezer főre zsugorodott a város.

Magyarország népessége 2011-ről 2022-re 3,4%-kal csökkent, ami 333 ezer fő elvesztését jelenti. Pest és Győr-Moson-Sopron vármegyéken kívül nem lehet olyan térséget találni, ahol nőtt volna a lakosok száma, a fő kérdés mostanra inkább az lett, hogy hol-milyen ütemben csökken a népesség.

A portál kiemeli, hogy a tendencia sajnos még biztosan velünk marad egy ideig. A jelenlegi városvezetés ennél jóval kisebb problémákat sem tudott kezelni az elmúlt években, egy ilyen súlyú gond megoldását így végképp nem várhatjuk.

A közgyűlés tagjai a kompetenciájuk hiányát egymással folytatott hangos, de súlytalan viaskodással leplezik, így olyan, mintha csinálnának valamit, pedig a valóságban az égvilágon semmit. Polgármestertől az utolsó képviselőig bezárólag ez a közgyűlés így és ebben a formában nem képes megfelelően vezetni Egert, ha valamikor, akkor most biztosan nem kapunk megoldást a népességfogyásra.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta