Free Eva Kaili vs. Jail Péter Szíjjártó


Nem sokkal az után, hogy Gyurcsány Ferenc épp Orbán Viktor orra előtt enyelgett újdonsült társával az Országháza üléstermében, Szíjjártó Péter Katarba repült, hogy találkozzon az ottani külügyminiszter-barátjával, aki épp akkor és ott hirtelen miniszterelnök lett. “A miniszterelnök-csere professzionálisan, gyorsan, nagyobb előzetes hírverés nélkül zajlott le”- összegezte dohai meglepetését a magyar főkülügyér.

Arról nem szólnak a hírek, hogy mi lett a régi miniszterelnökkel, de a hirtelen változás alighanem azért lehetett villámgyors, mert Katarban nem kell vacakolni holmi választásokkal, ugyanis a kormányfőt a katari uralkodó emeli fel, vagy taszítja le, ha akarja, egyik másodpercről a másikra. Profi, nem?

Nos, külügyminiszterünk szerint Katar rácáfol a vele kapcsolatos előítéletekre, továbbá most már biztosan vehetünk onnan folyékony gázt, hiszen immár a barátja ül a megfelelő helyen.

Ha ezt meghallaná Eva Kaili, az Európai Parlament nemrég lecsukott alelnöke, bizonyosan sírógörcsben törne ki. Szíjjártó ugyanis egyenesen kérkedik azzal, amiért Kaili viszont a börtönben ül. Konkrétan azzal, hogy Katart dicséri átlátszó blablával, s a környezetéből pedig valaki ezért rengeteg pénzhez jut. Akárhogy szépítjük a szavakat, mindkét esetben pontosan ugyanarról van szó.

bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak