A korrupt és felesleges középiskolai felvételiről jelent meg egy hanganyag

pedagogus

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a budapesti Eötvös József Gimnáziumban történt eset miatt.

A középiskolai felvételik ügye évtizedek óta a korrupció egyik legelterjedtebb formája, a gazdag szülők gyermekei így kezdik el pályafutásukat az életben, szerkesztőségünk több ilyen ügyről értesült, jelentkezünk a részletekkel.

Egy hangfelvétel szerint az iskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a túljelentkezés ellenére is fenntart helyeket arra az esetre, ha az írásbeli felvételit elbukó gyerekeket be akarják fizetni a szüleik az iskolába. A BRFK szerdán este kérdésünkre azt írta, hogy az ügyben feljelentés nem érkezett, de vizsgálják a sajtóban megjelent felvételt. Az Index a Belügyminisztériumot kereste meg, és csütörtökön azt a választ kapta, hogy a tárca a sajtóból értesült az ügyről, és a BRFK elrendelte a nyomozást.

A felvételen, amelyen feltételezhetően az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, Kálmán Gáborral beszélget egy édesapa, többször említik az iskola igazgatójának nevét is. Az apa gyermeke az Eötvös hatosztályos gimnáziumába felvételizett, de a felvételi követelményeknek nem tudott eleget tenni. A beszélgetésből úgy tűnik, hogy bár félmillió forintot letettek az asztalra, mégsem érzik biztosítottnak, hogy gyermekük az Eötvösben fogja folytatni a tanulmányait.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak