Üres a kassza, 4 ezer milliárdos hitelt vesz fel a kormány az Európai Uniótól


A koronavírus-járvány miatt létrehozott uniós Helyreállítási Alap hitelkeretének teljes összegét le akarja hívni a magyar kormány – derült ki egy kormányhatározatból.

Nyáron jár le a határidő a 9,6 milliárd eurós olcsó uniós hitel felvételére, amelynek felhasználásáról Lantos Csaba energiaügyi miniszter dönt majd.

Magyarország eddig a Helyreállítási Alapból eddig a mintegy 2400 milliárd forint értékű, vissza nem térítendő támogatást igényelte csak, amelyről tavaly év végén született fontos döntés.

Most a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében Magyarország számára rendelkezésre álló hitelfelvételről szól. A határozat szövege szerint Orbán Viktor arra kérte Navracsics Tibort, hogy igényelje a teljes összeget.

Mint írták, a miniszterelnök felhívja a területfejlesztési minisztert, hogy a Magyarország számára az 1. pontban foglaltak szerint rendelkezésre álló hitel felvétele érdekében szükséges tárgyalásokat folytassa le azzal, hogy a későbbi mozgástér megőrzése érdekében – a Kormány eltérő döntése hiányában – a teljes rendelkezésre álló hitel felvételéről nyilatkozzon.

Vagyis a szövegben azt írták, hogy a kormány jelenleg azzal számol, hogy a teljes hitelkeretet igénybe veszi, bár nyitva hagyta annak a lehetőségét, hogy ezen még módosít.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta