Orbán szerint a kormány tehetetlen


Sok év várakozás után végre adódott valami, amiben egyetérthetünk a magyar miniszterelnökkel, még akkor is, ha történetesen ismét hazudott.

Orbán Viktor ugyanis széttárta a kezét, hogy hát a béreket nem ő állapítja meg. Kétségtelen, a miniszterelnöki, a miniszteri, s általában a köztisztviselői, valamint közalkalmazotti fizetéseken kívül tényleg az érintett dolgozókon múlik, hogy mekkora béreket tudnak kiharcolni. Sőt, valójában még a kormány hatáskörébe tartozó bérek szintjén is van dolgozói beleszólás, hiszen a pedagógusok immár másfél éve szabadon követelhetik a béreik és munkakörülményeik rendezését, csak ez a fránya EU is beleszól mindenbe, és nem ad pénzt, amit a kormány tovább adhatna az érintetteknek.

Ha pontosan értelmezzük a miniszterelnök szavait, az valójában felbujtás a bérharc felfokozására. Ez helyes. A csata kereteit persze a kormány határozza meg, tehát eljátssza a felfegyverzett gladiátort, aki hősiesen és végül győzedelmesen ellenáll a lekötözött és kiéheztetett rabszolgák ordas támadásainak.

A kormány persze a minimálbért sem állapítja meg, csupán jogszabályba foglalja az akaratát, így például azt, hogy 2022-re az akkor még 5 százalékos infláció mellett 20 százalékkal emelkedjenek a legkisebb fizetések, aztán a tavaszi választások eredményét bezsebelve 2023-ra már csak 15 százalékkal toldotta meg a minimálbért, miközben a hivatalos infláció 25 (valójában 35) százalékos volt.

Ezek szerint a kormánynak semmi köze ahhoz, hogy az EU-n belül már csak Bulgáriában kisebbek a minimálbérek, mint Magyarországon. Tehát szerinte roppant helyes dolog az adófizetők pénzét önteni a kínai kommunisták/nagytőkések magyarországi gyáraiba, akik aztán zömmel vietnami, mongol stb. nyomorultakat hoznak ide, világosan letörve az itteni béreket. Így netán az is nagyszerű, hogy honfitársaink közül aki csak teheti, tőlünk Nyugatra keresi a boldogulását, egyszersmind a padlóra küldve a hazai munkaerő általános színvonalát. És, hogy hab is legyen a tortán, a Kelet úgy dominálja le a Nyugatot, hogy Nyugatra jön tőkéstül-munkerőstűl, a Nyugat pedig abba pusztul bele, hogy még nyugatabbra menekül.

Ennek a kormánynak tehát semmi köze a magyar jólléthez. Ez igaz. Ebből a szempontból viszont szükség sincs rá.

bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak