Jön a sztrájk! Belgiumban nem elég a 2 milliós rendvédelmis bér


A büntetés-végrehajtási dolgozók és börtönőrök helyett ideiglenesen rendőrök szolgálnak a börtönökben Belgiumban.

A sztrájk miatt társadalmi tevékenységeket, képzéseket, műhelyeket és látogatásokat töröltek.

A büntetés-végrehajtási szakszervezetek követelik az illetménytáblázat átszervezését és a munkavállalóknak azátlagosan 5000 eurós, 13. munkabér kifizetését.

Belgium közszolgáltatásokért felelős miniszterelnök-helyettese, Petra De Sutter azt mondta, megérti, miért sztrájkot tartanak.

De Sutter elismeri, hogy a magánszférában az elmúlt 15 évben béremelések történtek, de a közszférában nem történt jelentős emelés.

„Megértem, hogy a szakszervezetek azt jelzik, hogy fontos munkát végeznek.” – jelentette be Petra De Sutter.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld

A „migráns” polgármester

„A szelet nem tudjuk megváltoztatni, de a vitorlát átállíthatjuk.” – idézi a telex a most polgármesterként megválasztott, szír menekültként Németországba érkező férfit.
Kétségtelen mondtak okosat régi

Külföld

Vigyázz a munkával!

A digi24 nevű román hírcsatorna beszámolója szerint egy hóeltakarításban közreműködő férfi a kimerültségtől halt meg Moldova megyében. A munkás állítólag egyhuzamban 40 órán át dolgozott,