Testvérek háborúja?

háború Tetstvér

A népek eredettörténetét sokféle legenda övezi. Egyesek szerint az igazi magyarok valójában a székelyek, ezért mámoros fantáziával rajongunk Erdélyért, bár nem a mienk. A szerbek ugyanúgy sóvárognak Koszovó iránt, mondván az a szerbségük bölcsője. Az oroszok pedig a mai napig sem tudnak belenyugodni, hogy Kijev, az első szláv, még pontosabban orosz állam területe a mai Oroszország határain kívül rekedt.

Vannak ennél bonyolultabb teóriák is. Ilyen például a románok eredettörténete. Fiatal magyar történészek kiderítették, hogy ‘anno’ Romulus-nak és Remus-nak volt egy eltitkolt, harmadik testvérük, éspedig Romanus. A legendában szereplő anyafarkas hosszasan szoptatta, és szépen felnevelte az ismert fivéreket, viszont a vézna kis Romanus csak úgy tudott életben maradni, hogy az apafarkas bedobta magát a táplálásába.

Szóval, nagy úr az életben maradás akarata. Az oroszok például elhatározták, hogy minden segítséget megadnak a testvéri ukránoknak, hogy az őket megillető városokba költözhessenek. A projekt elég jól halad, ugyanis a valaha 35 milliós Ukrajna szépen ürül, hiszen a lakosság közel fele már megtalálta a számításait Londonban, Varsóban és számos német városban, gazdagítva ezek sokszínűségét, multikulturalitását.

Az orosz nép azonban nagyon kíméletesen törekszik vágyai elérésére, például makacsul ragaszkodnak az atommentességhez, s nem akarják, hogy a történelmi Kijevi Rusz vidékei nukleárisan szennyeződjenek, hiszen bőven elég volt Csernobil is.

Inkább távirányítású eszközökkel bontják el a feleslegessé vált, korszerűtlen épületeket, hogy azok helyébe majd újak, szebbek, jobbak kerüljenek. Figyelnek a kórházak állapotára is, s egyre több azon egészségügyi intézmények száma, amelyekre már semmi kifogás nem lehet, illetve amelyekre immár lakossági igény sem sok van.

Az ukrán gabonaexportba szintén besegítettek az oroszok, hiszen testvéreik helyett elszállították a felesleges készleteket. Megerősítették a közrendet, s egyes városokban felváltva őrködnek hol az orosz, hol az ukrán biztonsági erők, függően attól, hogy éppen ki ér rá az adott városban járőrözni.

Persze a világ rokonszenvét nehéz elnyerni. Egyes állítások egyenesen háborúnak írják le az Ukrajnában zajló különleges együttműködést, pedig ott semmi nem történik az ukránok, vagy az oroszok akarata nélkül.

Magyarországon is irigykedve nézhetünk Ukrajnára, hiszen ez az ország a kelet-európai térség szinte egyetlen állama, amely elmondhatja, hogy a szomszédságában nincs háború.

nebaski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Dunakanyar Fotó: SZOCIKK
Vélemény

A Duna-Tisza csatornarendszerről

Minden politikának kell, hogy legyen egy víziója, miért az Ő nézeteit támogassák az emberek!
A kapitalizmus egyik meghatározó hittétele a gazdasági növekedés, ergo minél jobban nő

Vélemény

Fuvar minimum háromezerért

A kapitalizmusról azt tartja a közhiedelem, hogy nemes verseny zajlik benne, mint akár az Olimpián. Ez a maszlag valójában gyilkos küzdelmet takar, így a kapitalizmus

Vélemény

Gazsi, lesz itt még szocializmus 

Lesz itt még szocializmus

TGM-ről szólva szeretném elkerülni a magasztaló jelzők sokaságát, hiszen halála óta ezek uralják a megemlékezők mondatait, nem kis verbális inflációt kockáztatva. Persze

Vélemény

A “Főnök”

A kremlinológiában járatos elemzők csak Putyin séfjeként emlegetik Jevgenyij Prigozsint (a képen balra), ami annyiban helytálló, hogy egy időben az ő egyik vállalkozása szállította az