Soros szeme sír, de akár a tenyerét is dörzsölheti


A kapitalizmus keselyűi, tehát a tőzsdéken szárnyaló spekulánsok kemény lépéssel igazolták vissza a magyar kormány számára Brüsszelből érkező mai üzenetet: hatalmasat rúgtak a forintba.

Minden jel arra mutat, hogy az Európai Bizottság már-már elfogadta volna Orbánék igencsak billegő, ámbár senki által nem kért 17 pontját az EU-pénzek “tiszta” felhasználásáról, azonban a politikai klíma most nem tűnik a legjobbnak. Az Európai Parlament tombol a magyar ígéretek gagyi mivolta kapcsán, a magyar kormányfő pedig a biztos fiaskó nyugalmával provokál mindenkit vétókkal, bombákkal, szurkolói sállal stb.

Most úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság semmit nem fog változtatni a korábban fenyegetésnek vélt álláspontján, s bődületes, 7,5 milliárd eurós forrásmegvonással szankcionálná a magyar kormányt az eddigi hűtlen kezelések miatt. Többen még ezt is keveslik, hiszen egyelőre senki nem fut különösebben az ellopott pénzek után, tehát ami eddig el lett lopva, azt bukná az EU, és kész! Már amennyiben születne megállapodás az EU-val….

Jobb helyeken ezt hívják szabad elvonulási ajánlatnak. Ha Orbán még ma lemondana, azzal alighanem megúszhatná a visszamenőleges vesszőfutást, ám ha nem, akkor csak az Úr kegyelmébe ajánlhatjuk a magyar miniszterelnököt.

Az orbáni ámokfutásnak azonban még nincs vége. Lopkovics Vityuszként akár magával ránthatja az egész magyar népet, s olyan adósságokba veri az országot, amiből évtizedekig, vagy akár a világ végéig se tud kijönni.

Mivel a parlamenti ellenzék is ezer szállal kötődik az európai és hazai pénzek eltüntetéséhez, ezért ahhoz képest erős csendben van, mint amilyen pusztító tornádó és cunami közelít Magyarország felé.

Márpedig a dolog úgy áll, hogy ha az EU nem ad pénzt, akkor bizony az IMF se fog, hiszen ezt a két szervezet közti megállapodás rögzíti. Ez esetben az USA pláne nem fog, tehát intézményi segítség híján marad a kegyetlen nemzetközi pénzpiac. Ez lehet a legrosszabb uzsorásnak tartott Kína, de frivol módon akár Soros György is.

A magyar származású milliárdos idehaza amolyan gonosz liberális mecénásnak van beállítva, de a nagyvilág inkább úgy ismeri, mint aki korábban a dél-koreai valutát két vállra fektette, az angol fontot pedig csak térdre kényszerítette. Szóval, nem tréfál, s Orbánnal szemben alighanem lenne személyes elszámolnivalója is.

Ebben a metszetben a leginkább valószínű forgatókönyv sajnos az lehet, hogy Magyarország igen rövid idő alatt Kína európai gyarmatává válik, s egyben kisodródik az Európai Unióból.

Isten óvja Magyarországot!

– bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Ihaj, Dubaj!

Attól tartok, a magyar közvélemény fősodra kicsit félreméretezi Dubaj történetét, de különösen a jelenét, még inkább a jövőjét. Most, hogy ránk köszöntött a budapesti mini-Dubaj

Vélemény

RIZZ

Oxfordi, eszerint többé-kevésbé brit tudósok kikutatták, hogy 2023-ban az év szava a “rizz” volt, ami az ugyancsak oxfordi értelmezősztár szerint a karizma túlfűtött értelmezése, azaz