Van pénz! Illetve volt…

Mmm

Találós kérdés: állítólag mindig is tudható volt, illetve most már tudjuk, bár a hivatásos ellenzéki pártok nem tudtak róla, de rendőrség és a titkosszolgálatok se, ezért hát nyomoznak. Na, mi az?

Spoiler: 1.800.000.000 forint, illetve több. Attól függ, mikor, ki és hogyan ír róla. Az MMM-nek utalva. Annak a mozgalomnak, ami ugyan nem vett részt a tavaszi országgyűlési kampányban, de miniszterelnök-jelöltet adott, és tök politikamentesen a demokráciát hirdette – ugyanakkor.

Tehát: az MMM kábé ugyanannyi pénzt kapott amerikai magyaroktól politikamentesen, mint amennyit a hivatalos ellenzék kapott Orbánéktól politikára, illetve tudott költeni a választási kampányban. A két összeg bármennyire is azonos nagyságrendű, a felhasználása (érvényesülése?) azonban állítólag elkülönült. Eszerint az MMM amerikai magyaroktól származó pénze révén megtudhattuk, mi fán terem a demokrácia, a pártoktól pedig azt, hogy az ellenzéknek nevezett pénzügyi csoport mit ajánl a magyar népnek? Nos, ha ez a kettő elkülönül, akkor érdemes egyenként áttekinteni!

Az Action for Democracy nevű amerikai civil szervezet minden bizonnyal hívószó az ott élő magyarok számára, hiszen annyira különleges, magyar dallamú már a neve is. Ugyancsak a magyar elkötelezettségre utal a tanácsadó testületében résztvevő angolszász személyiségek léte, tehát különösebb marketing nélkül nyitogathatta az ottani magyarok bukszáját, akik felettébb aggódtak a demokráciaismeretek hazai hiányán. Össze is dobtak egy csinos kis összeget, aminek a felhasználását politikamentességhez kötötték. Valószínűleg nem vették észre, hogy a kedvezményezett szervezet elnöke éppen élete legnagyobb politikai kampányának kellős közepén volt, de hát ahol nincs demokrácia, ott minden homályba szorulhat.

A hatosfoganként is ismert, ellenzékinek nevezett liberális pénzügyi csoportosulás viszont kétségtelenül hanyagolta a demokratikus érveléseket a kampánya során, hiszen ez az MMM reszortja volt. Cserébe megtudhattuk, hogy …. hááát, izé, csakis felfelé, vagy mi a csuda. Ja nem, az az MMM volt. No, mindegy is, hagyjuk most a részleteket! Valamit megtudtunk, és kész! Krumplit, száraztésztát, parizert, ilyeneket.

A tavaszi kampány előtti versengés, készülődés arról szólt, hogy eldöntsék, ki mennyi jussra számíthat majd a kormány által az ellenzékének gurított koncból? A kampány utáni eredmény azonban kibővült azzal a kérdéssel, vajon az MMM és annak elnöke hová tette a mesés amerikai pénzeket, minthogy egyelőre senki számára nem világos, mit is tartalmaz a sokszor hivatkozott, 42 ezer soros elszámolásuk?

Egyelőre legyünk azonban nyugodtak, annyi ugyanis biztos, hogy a demokrácia gazdagodott Magyarországon! Ha ehhez még hozzávesszük a kormányoldal sokszoros költéseit is, akkor tagadhatatlanul itt van a Kánaán.

[bankski]

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak