Határozatlan idejű sztrájkba lépést fontolgat az Óbudai Gimnázium

iskola sztrájk

Sem az augusztusi gólyatábor, sem a szeptemberi osztálykirándulások után járó napidíjat nem kapták még meg az Óbudai Gimnázium tanárai. Az iskola sztrjákbizottsága a hvg-nek eljuttatott levél szerint követeli, hogy a pénzt legkésőbb a decemberi fizetésekkel utalják el, mert ha nem, akkor december ötödikétől az iskola legalább 15 pedagógusa határozatlan idejű sztrájkba kezd addig, míg meg nem kapják a pénzt.

A gólyatábor esetében napi 5 ezer forinttal tartoznak (összességében fejenként 15 ezer forintról van szó). Az osztálykirándulás napi díját nem írták le a közleményben, azzal kapcsolatban azt jegyezték meg, hogy az útiköltséget, szállást, étkezést saját zsebből fizetik a tanárok, mert a tankerület nem támogatja a programot.

A sztrájkbizottság közleménye arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy „milyen kiszolgáltatott és megalázó helyzetben vannak Magyarországon a pedagógusok, hogy a táboroztatások, kirándulások, tanulmányutak során a tanárok párszáz forintos órabérért dolgoznak, és még ehhez az összeghez sem jutnak hozzá időben”.

Ehhez képest amikor sztrájkolnak, vagy polgári engedetlenség miatt nem dolgoznak, mindig naprakész a bérszámfejtés, azonnal levonják a kieső órákat. Ugyanilyen precizitást várnak el akkor is, amikor a tankerületnek kifizetési kötelezettsége van.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak