6 milliós jutalmat szavaztak meg a fóti fideszes polgármesternek


Vass Györgynek 6 millió forintnyi juttatást szavazott meg az önkormányzat pénzügyi bizottsága, miközben a város várhatóan 7-szer többet költ majd gázra és villanyra, mint tavaly.

Amennyiben a kormánypárti többségű képviselőtestület is igent mond, akkor 6 millió forint üti a polgármester markát. A kormánypárti polgármester szerint semmi kifogásolható nincs a jutalmában.

“Ha a városnak a dolgai rendbe mennek, akkor mi a gond? És még egy dolog, nem én veszek fel egyedül jutalmat, hanem a hivatal dolgozói és az intézmények dolgozói is” – mondta Vass György.

Vargha Nóra önkormányzati képviselő volt az egyetlen, aki nemmel szavazott az előterjesztésre, ami szerinte méltatlan. Mint mondta: amikor épp azon gondolkodnak, hogy esetleg a könyvtár csökkentett nyitvatartással működjön, vagy akár bezárjon, nem gondolja, hogy “itt bárki bármilyen jogcímen jutalomért állhatna sorba”.

Az energiakrízis Fótot is sújtja. Az eddigi 100 millió forintos áram és gáz költségek akár 700 millió forintra is nőhetnek, vagyis energiatakarékossági intézkedésekre mindenképp szükség lehet.

Nem egyedi eset a fideszes jutalom, Győr fideszes polgármesterének, Dézsi Csaba Andrásnak 5,2 millió forintot szavazott meg a képviselőtestület.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak