Friss kutatás: Tízből csak egy ember gondolja, hogy elég lesz az állami nyugdíj

nyugdij

A 30–59 éves korosztályban az öngondoskodást fontosnak tartók aránya a korábbi évekhez képest emelkedett, ugyanakkor egyre többen vannak, akik szerint az állami nyugdíjból nem fognak kielégítően megélni – derül ki a K&H kutatásaiból.

Vegyes kilátásokkal készülnek a nyugdíjas éveikre a középkorúak, azaz a 30–59 éves magyarok – derült ki a K&H nyugdíjkilátásokkal foglalkozó kutatásának bemutatásáról tartott sajtótájékoztatón. A kereskedelmi bank életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője, Székely Pálma szerint nagyon sokan vannak, akik úgy érzik, az állami nyugdíjuk kevés lesz, ezért egyre nagyobb azoknak a száma, akik fontosnak tartják az öngondoskodást.

A megkérdezettek nyolcvanhét százaléka, vagyis tízből majdnem kilencen nagyon fontosnak tartják a nyugdíjas korra való takarékoskodást, szerintük nem elég csak az állami juttatásokra számítani – közölte Székely a felméréssel kapcsolatban, majd hozzátette, a válaszokból arra a következtetésre jutottak, hogy a 87 százaléka a 30 és 59 éves korosztálynak, azaz majdnem 4,1 millió emberből 3,56 millióan készülnének a nyugdíjas éveikre megtakarításokkal. A megkérdezettek 68 százaléka viszont úgy fogalmazott, most más célra kell a pénz, így nem tud a nyugdíjra is takarékoskodni – ez magasabb arány az elmúlt három évben jellemző 60–64 százalékhoz képest. Az idei eredményekből egyébként az is látszik, hogy

2,79 millió ember egyelőre nem tudja finanszírozni a hosszú távú megtakarítását.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak