Elindult az országos lassító sztrájk

szakszervezetek sztrájk

Az ISZOMM arra bátorítja a szakszervezeteket és a munkavállalókat, hogy akár személyes sorsa, akár a többi dolgozóval való szolidaritás okán csatlakozzon a lassító sztrájkhoz, amelynek első napja 2022. október 10-e – írják közleményükben.

A sztrájkok lényege, hogy azzal tudatos kárt okozzunk a munkáltatónak, amennyiben az nem hajlandó tisztességes béreket fizetni. Jellemző, hogy Magyarországon a munkahelyek zöme alulfizetett, így alig akad olyan szakma, amelynek dolgozói ne állhatnának elő jogos bérkövetelésekkel. A sztrájk azonban végső eszköz, tehát sem az alkalmazása, sem az ezzel való fenyegetés nem lehet hétköznapi tett.

A lassító sztrájk viszont jól ötvözi a munkabeszüntetések által kiváltható hatást a társadalmi elfogadottsággal, hiszen a hangsúly a szabályok és előírások szigorú, maradéktalan betartásán van, egyszersmind komolyan gátolva a szokásos, rugalmas működést…

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

586 milliárddal nőtt egy hónap alatt a hiány

November végéig az államháztartás központi alrendszere 4074,3 milliárd forintos hiánnyal zárt – közölte a Pénzügyminisztérium pénteken.
Ezzel megközelítette a kormány az október elején megemelt éves hiánytervet