Nem kapcsolhatják be a fűtést a rendőrségeken, mozgást ajánlanak a hideg ellen


A Zsaruellátó nevű oldalon tettek közzé egy levelet, amelyben arról tájékoztatták a rendőröket, hogy tilos bekapcsolniuk a fűtést az épületben, és hogy a hideg ellen csak „a megfelelő öltözködési mód megválasztásával” és mozgással védekezhetnek.

Az energiaválság miatt két héttel ezelőtt elrendelték a fűtés korlátozását az állami intézményben, és 18 Celsius-fokban szabták meg a maximum-hőmérsékletet.

A fenti rendelkezés áll egy levél mögött is, amelyet a Zsaruellátó oldalán tettek közzé. A levélben leszögezték, hogy „a fűtés beindítására csak és kizárólag az MRFK-ról (Megyei Rendőr-főkapitányság) érkező utasítás, engedély alapján kerülhet sor, önállóan nem lehet a fűtést elindítani az épületekben”.

Hozzátették azt is, hogy „az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett”. Végül azzal zártak a levelet, hogy, a hideg elleni védekezés a megfelelő öltözködési mód megválasztásával és a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgással biztosítandó.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak