Zuglóban kiderült, hogy van a rezsihazudozáson és az O1G-n kívül is élet


Újabb fontos időközi választáson a Magyar Szolidaritás Mozgalom és egy zuglói civil szervezet közösen állított jelöltet, Kézdi Gabriella személyében.

Az eredmény 2,24% lett, amit nézhetünk így és úgy is. A két blokk, a kormánypárti óriási és a kisebb, az “ellenzéki összefogás” totálisan uralja a politikai mezőt és mellettük harmadikként nehéz labdába rúgni és releváns választási eredményt elérni.

De nézhetjük úgy is, hogy a helyi közéletben nagyon ismert Civil Zugló jelöltje becsatornázta az igenis létező protest-szavazatokat, és így ért el viszonylagos jó eredményt, a harmadik helyet.

Mindegyik állítás igaz: ám a politikai narratíva képzés, a “történetmesélés” nem spórolható meg a jövőben a politikai munkában. Kik vagyunk? Mi mit akarunk üzenni? Miért kell ránk szavazni?

A kérdésekre adott válaszok csak egyik része a munkának. A valódi munkával az utcán, a terepen és az online térben azt kell elérni, hogy az elégedetlenek menjenek el szavazni és válasszák az új ellenzéket! Igenis van remény, vannak új arcok és van érdemi mondanivaló! Ezek nélkül sajnos nem fog menni, hiába áll rendelkezésre pénz, fegyver és paripa.

Aki tudja irányítani a közszellemet (a Zeitgeist), az marad porondon. Kevés, nagyon kevés az O1G, ez csak az ellenzéki összefogás csúfos és sorozatos vereségét hozta és hozza el a jövőben is. Ám nekünk, akik új erőt építünk, tudunk kell hatni minden egyes valódi ellenzéki munkásra, dolgozóra, hogy elhiggyék, érdemes megindulni és a változásra adni a voksukat.

Ez baromi sok munka. Látszódni, beszélni, kint lenni, ez az új ellenzék legfőbb feladata, ami nem is kevés!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak