Egzisztenciális oka van a pedagógussztrájk elmaradásának

oktatás sztrájk

Dezsőfi Györgyöt, a Hermann Ottó Gimnázium volt igazgatóhelyettesét felmentették, mert 36 társával közösen polgári engedetlenség keretében tiltakozott a közoktatási rendszer problémái ellen.

Azt is elmondta, hogy ő mint pedagógus azért vett részt a polgári engedetlenségi akcióban mert egyetért vele, és most is ezt tenné.

Azt is hozzátette, nagyon komolyan megfélemlítették most a kollégáit, mert a többségnek családja van, és nagyon keveset keresnek. Dezsőfi György arra a levélre utalt, amiben megfenyegették a tanárokat, hogy felmenthetik őket a közalkalmazotti jogviszony alól. Az is sokatmondó szerinte, hogy minden iskolában ugyanolyan tartalmú levelet adtak át, szerinte nem a helyi tankerületekben írták ezeket, hanem fentről kapták őket.

Cinikusnak tartja Dezsőfi, hogy a média egy részében az jön le, hogy csak a tanárok egy része elégedetlen, a többség nem az. Ez nem igaz, minden tanár elégedetlen, csak nem mindenki teheti meg, vagy meri megtenni, hogy kockára tegye az egzisztenciáját – mondta.

Az élőláncos tiltakozásról azt mondta Dezsőfi, hogy megható volt a diákok kiállása a tanárok mellett.

Partizan

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta