Túlóraverseny a BKV-nál, aki kidolgozza a belét, akár 30 Eurót is kaphat


Brutálisan túlórázatná kimerült járművezetőit, hogy így ellensúlyozza a cégnél mostanra kritikussá vált létszámhiányt. Azoknak, akik „hozzájárulnak a kialakult helyzet kezeléséhez” a cég havonta bruttó 15 ezer forint ösztönző pénzt ajánlott fel. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet méltatlannak, ráadásul veszélyesnek is tartja a versenyt.

A BKV menedzsment belső körlevélben kér „szívességet” régi járművezetőitől: túlórázzanak minél többet. Még ösztönző pénzt is felajánlott nekik, a legtöbb túlórát vállaló sofőrök havi bruttó 15 ezer forintot kaphatnak. Hogy az ajánlat még csábítóbb legyen, ezt a szerény havi plusz pénzt bizonyos időközönként egyszerre fizetnék ki, hogy a végösszeg tekintélyesebbnek tűnjön.

A társaságnál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke szerint ez nemcsak méltatlan, de kockázatos ajánlat is. Naszályi Gábor elismeri, a BKV végtelenül nehéz helyzetben van, hiszen itt is egyre nagyobb a munkaerőhiány, új jelentkezők méltó megfizetésére nincs pénz – a régiek megfelelő anyagi elismerésére sincs –, ám szerinte ez akkor is elhibázott megoldási javaslat. A fővárosi járművezetők már így is túlzottan leterheltek, hiszen a megélhetésért egyébként is kockázatosan sokat túlóráznak, nem lenne szabad újabb plusz munkára ösztönözni őket. Azon túl, hogy rendszeresek a műszaki problémák, a különféle okból felbőszült utasok is rajtuk töltik ki a dühüket, a nyári forróságban még a légkondicionálók hiányától is szenvedtek, miközben a fővárosi közlekedési dugókban a menetidőt is tartani kell, s nem utolsó sorban biztonságban célba érni. Ilyen körülmények között felelőtlenség és adott esetben balesetveszélyes is még több munkára csábítani őket.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak