Feljelentés miatt elhalasztották a hétfői vasutassztrájkot

sztrájk vasút

A bíróság jogellenesnek minősítette a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkkezdeményezését, a szakszervezet honlapján azt írják, hogy bíróság azért minősítette jogszerűtlennek a kezdeményezést, mert nem hagytak elegendő időt a sztrájk előtti egyeztetésekre.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szeptember 5-étől határozatlan időre sztrájkot hirdetett. A munkabeszüntetést a 2021-es nullaszázalékos bérfejlesztéssel és a magas infláció miatti reálkereset-veszteség kompenzálásával indokolták.

A MÁV Zrt. oldalán megjelent közleményben azt írták: „a Mozdonyvezetők Szakszervezete a szeptember 2-i egyeztetést követően röviden arról tájékoztatta a MÁV-START-ot, hogy nem kezdi el a hétfőre bejelentett jogellenes sztrájkot”. Kiemelték ugyanakkor, hogy a sztrájktól továbbra sem állnak el.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta