Legális lesz a marihuána Németországban

könnyű drog marihuána Németország

A növényi kannabisz teljes legalizálását tervezik Németországban, ami nemcsak a fogyasztás dekriminalizálására, hanem a termesztésre és a szabályozott körülmények közötti kereskedelemre is vonatkozna. Az Európai Unió legnépesebb országa ezzel a lépéssel nemzetközi egyezményekkel is szembemenne, ugyanakkor óriási hatása lehet világszerte, ha a tervet sikerrel véghez is viszik, derült ki a Deutsche Welle riportjából

Németországban a kormánypártok – a szociáldemokraták, a zöldek és a szabaddemokraták – a koalíciós megállapodásukban rögzítették a kannabisz legalizálását. Ezalatt nem csupán a marihuánafogyasztás dekriminalizálását értik. A Scholz-kormány szabályozott piacot, a kannabisz ellenőrzött forgalmazásának megteremtését tűzte ki célul, vagyis azt, hogy a felnőttek az arra kijelölt üzletekben, fogyasztási céllal, szabadon vásárolhassanak marihuánát.

Szakértők szerint ez nemcsak a feketepiac visszaszorításában segíthet, hanem garantálja a minőségi szerhasználatot is, ami védi a fogyasztók egészségét, sőt a hozzáférhetőség szabályozásával a kiskorúak védelmét is biztosítja. De ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, sok követ kell még megmozgatni – a jogalkotás a nemzetközi jogot is érinti, és a védelmi minisztériumon kívül az összes szövetségi minisztérium közreműködésére is szükség van.

A legfőbb illetékes ugyan az Egészségügyi Minisztérium, de minden tárca működési területén adódnak idevonatkozó ügyek, amelyeket szabályozni kell – mondta a marihuána legalizálásának előkészítésével megbízott szövetségi biztos, Burkhard Blienert. „A szükséges intézkedések átívelnek a mezőgazdaságon, az ifjúságvédelemen, a rendőrségen, és nem érnek véget az adózással kapcsolatos kérdéseknél.”

HVG
Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Meghalt a külügyminiszter

Ugye, sokan emlékeznek még arra, amikor egyes szovjet elszólásokat a jereváni rádió híreiként emlegették. Manapság viszont tényleg roppant kínos dolgok történtek Jerevánban, mint például az,