350 millió forintból vett a magyar kormány iskolabuszt felvidéki iskoláknak

iskola iskolabusz kormány

A Rákóczi Szövetség holnap átadja 16 iskolabuszát 15 felvidéki szórványban, illetve nyelvhatáron működő magyar általános iskolának, hogy ezzel is segítse a gyermekek magyar iskolába járását, az ünnepélyes eseményen többek között részt vesznek az érintett iskolák igazgatói, pedagógusai, a települések polgármesterei, akik az ünnepséget követően az iskolabuszokkal indulnak haza Magyarországról.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke az MTI kérdésére elmondta: a program megvalósítását 350 millió forinttal támogatta a magyar kormány, ebből az összegből a tizenegy 9 személyes, illetve öt 24 személyes iskolabusz beszerzésén kívül azok üzemeltetését is fedezni tudják a jövő tanévben. Hozzátette: bíznak benne, hogy az iskolabuszprogram sikertörténet lesz, és a jövőben kibővülhet.

Az érintett 15 magyar általános iskola első osztályába 30%-kal több gyermeket írattak be áprilisban, mint a korábbi években

Mindez azt támasztja alá, hogy az érintett területeken az iskolabuszokkal növelni lehet a magyar iskolaválasztók számát.

A rendezvényen beszédet mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint felszólal Forró Krisztián, a felvidéki Szövetség párt elnöke, Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Az iskolabuszok az alábbi települések iskoláihoz érkeznek: Nagyszarva, Hetény, Léva, Ipolyvisk, Ipolyság, Ipolybalog, Ipolynyék, Ipolyvarbó, Losonc, Rozsnyó, Szepsi, Kassa, Bodrogszerdahely, Vaján.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak