A dolgozó osztályok fizetik meg az Ukrán háború árát, a tőkések pedig dőzsölnek a luxusokban

proli

Közhely, de valakinek le kell írnia: mi, dolgozó magyarok, mi, dolgozó európaiak fizetjük meg az Oroszországgal szemben kivetett kereskedelmi embargók árát. Kik is vagyunk mi? Magyar, vagy általánosságban vett európai dolgozó emberek, gyári munkások, parasztok, és úgy általánosságban kétkezi munkából élő Janik és Évák… Albérletben élő Johann-ok, és átmeneti munkában alkalmazott José-k.

Ezek „vagymuk.” („Isa pur” – stb.)

Na de azért álljon meg a heves Oroszországgal szemben kivetett kereskedelmi embargó egy pillanatra!

Míg az európai dolgozói osztályok fizetik a rezsi többszörösére emelt összegét, míg az európai munkásosztályok fizetik az infláció által sújtott termékek – úgy tűnik – végtelenül emelkedő árait, addig a tőkések luxustermékei – kiemelten az Oroszországból érkező gyémántok kereskedelme – olybá tűnik, hogy a megszokott keretek között folytatódhat.

Összegezzünk:

Neked, „büdös proli,” a fűtésszámlád, tankolási díjad, stb. az egekig emelkedik, de „Nekik,” a tőkés rohadékoknak, luxus-igényei a mai napig megszokott áron és folyamatos mennyiségben szállítandó.

Mit ad Isten, egy olyan rendszerben találjuk magunkat, hol a legalapvetőbb igényeink egyre kevésbé kielégíthetőek, míg a tőkés osztályainknak lehozott luxus-termékek megtartják „értéküket” és „vásárlói rétegüket.” Ugyebár az Oroszországból érkező gyémántokról beszélünk.

Neked, „büdös proli,” jut a rezsi díjának és autód tankolási díjának emelkedése az EU Oroszországgal való kereskedelmi szakításának köszönhetően, TÉGED sújt ezen ágazatok kereskedelmi szétkapcsolódása, míg „az urizáló réteg” ugyanúgy hozzájuthat az Oroszországból származó gyémántokhoz.

Tudd a helyed, „Proli!”
Neked: megszorítás!

Nekik, tőkéseknek pedig: gyémántok és csillogás!

Írta: ’Falhoz’

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak