A kormány alól kicsúszott a talaj, a szociális válság berobbant

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Szanyi Tibor

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az egyedüli magyar politikai párt, amely a szociális válság felszámolását tekinti legfőbb küldetésének. A többiek változatos, esetenként sokrétű, még gyakrabban a valóságtól elvont és nehezen átlátható ügyek mentén domborítják ki arcélüket, míg az ISZOMM a lényegre összpontosít, nevezetesen minden részprobléma közös eredőjét, a szociális válságot kívánja leküzdeni.

A tavaszi választásokat követően újabb zuhanás következett be az emberek megélhetése szintjén. A kormány ‘takarékosság’ címszó alatt számos megszorító intézkedést hozott, amelyek szinte soha nem látott élelmiszer-árrobbanással, valamint a forint értékének zuhanórepülésével párosultak. A számottevő hitelvesztés okán a kormány alól kicsúszott a talaj, s emellett magyar részről az EU törékeny egységének tudatos gyengítése a pénzpiacok legrosszabb reakcióját váltotta ki, azaz prédaként kezelik a nemzeti fizetőeszközünket.

A romlás azonban spirális képet mutat, s az emberek pénzét elnyelő örvényekkel szemben hatékonyan kellene cselekedni. Jól látható, hogy a kormány legfeljebb a napi szintű csapásokra keres válaszokat, hosszabb távú stratégiai elgondolásoknak nyoma sincs. A korábbi, ám azóta megdőlt állításokhoz való makacs ragaszkodás egy ideig visszatükröződhet a lassabban alkalmazkodó néplélekben, a tényleges folyamatok azonban egyre pusztítóbb jövőképet sugallnak.

Konkrétan szólva a magyar lakosság egyre nagyobb részének hamarosan nem lesz miből táplálkoznia, s még többen lesznek képtelenek kifizetni az energiaszámlákat, valamint tömegesen fogják lehúzni a rolót a kisebb vállalkozások, illetve dominószerűen zárnak be intézmények, nem utolsó sorban a szociális területeken.

A kormány láthatóan sajátos, ‘egyéni’ menekülőpályák felé veszi az irányt ahelyett, hogy a nagyobb közösség nagyobb erejében bízna, s a válságterületeken a közös EU-beszerzéseknek adna elsőbbséget.

Szanyi Tibor

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak